Os 2 primeiros dias no Brasil

Posted 11.07.2013 @ 00:11 5

I dette øyeblikk sitter jeg ved spisestuebordet og slapper av etter en liten snack - juice og pizza rolls. Vi spiser så mye godt her at jeg kommer til å legge på meg 10 kg innen dette året er omme. Alle rundt meg snakker portugisisk og det begynner allerede å føles litt mer som hjemme, selv om jeg ikke aner hva de snakker om mesteparten av tiden. Det er 26 grader både inne og ute, men den enormt høye luftfuktigheten bidrar til følelsen av at det er mye varmere. 

I går ble jeg hentet på flyplassen av hele vertsfamilien - Claudio, Anizia, Juliane og Gabriela. Veldig hyggelige mennesker og jeg føler at jeg allerede nå har fått et nært forhold til begge vertssøsken. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom "hjem" var å ta meg en dusj, noe som var VELDIG deilig etter en flytur på +/- 30 timer. Deretter dro vi en tur på kjøpesenteret, spiste litt mat, jeg fikk se butikken til vertsmor, og vi prøvde å finne ut av hvordan jeg skal få brukt mobilen min her nede. Det fant vi ikke ut, men regner med at det ordner seg en gang denne uken. Etter at vi var på kjøpesenteret dro vi en kjapp tur hjemom igjen, før vi ble hentet av vertsfar - da skulle vi på det de kaller et "supermarked" (noe som absolutt ikke er et supermarked, det er som SmartClub og WalMart x 1000). Der ble vi i rundt 2 timer, for å handle "litt" nødvendigheter og matvarer. To stappfulle handlevogner med godsaker endte det med, helt greit altså. Da vi endelig var ferdige med å handle, var det ut og spise, igjen!! Jeg hadde ikke noe særlig matlyst på grunn av jet-lag'en, så jeg sto over. Da vi satt på restauranten var jeg så trøtt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, heheh. Da vi kom hjem sloknet jeg rimelig fort, for søvn var noe jeg trengte desperat etter bare 3 timer søvn under flyturen.
I dag våknet jeg klokken 10, og spiste frokost som jeg hadde plukket ut dagen før. De andre hadde allerede stått opp og spist frokost lenge før meg, så da fikk jeg et par minutter til å samle tankene, noe som var veldig deilig. Jeg er en person som trenger litt tid for meg selv, uansett for fint jeg har det. Det blir det ikke så mye av her, så jeg nyter det mens jeg kan! Etter hvert som jeg satt og spiste kom både begge vertssøsken og vertsmor, og vi ble sittende på hver vår telefon. Jeg liker at de ikke er ALTFOR pratsomme hele tiden, det er deilig med litt "sosiale-medier-pause", heheh. Gabi er også veldig veldig glad i katter, så det ble litt YouTube-titting på "funny cats" også. Etter en stund med oppdatering av facebook og twitter, var det tid for lunsj. Lite visste jeg at alle fra jobben til vertsfar skulle spise hos oss, så jeg satt der i de daffeste klærne mine, ustelt uten sminke og håret i en topp. Awkward når jeg i tillegg ikke snakker portugisisk enda, så jeg satt der bare og lignet en utenlandsk uteligger. Men lunsjen var FANTASTISK, men etter den ufrivillige fastingen min hadde jeg ikke plass til så mye. Etter lunsj tok jeg meg en dusj igjen (man blir veldig svett her og det er meget nødvendig å dusje daglig), også var det ut og farte. Jeg og Juliane dro på et annet kjøpesenter denne gangen, Sao Luís Shopping, hvor vi prøvde å finne ut av mobilabbonementet, nok en gang. Tror det ordner seg nå! 


Etter hvert som dette innleget ble ferdig sitter jeg nå på soverommet sammen med Juliane og Gabriela, vanskelig å få skrevet et blogginnleg med en hyperaktiv 8-åring ved siden av altså!! Vi har nettopp lakket neglene våre, Juliane skal snart i bursdag. Er ikke sikker på om jeg skal være med eller ikke enda, vi får se hva som skjer!


Marte Ytreland

11.07.2013 kl.00:39

Du må lage vido når du har lært deg portugisisk :D
Kes

11.07.2013 kl.00:46

Marte Ytreland: Det skal jeg definitivt!!
Marte Ytreland

11.07.2013 kl.00:48

Gleder meg!!!
Henrik Pedersen

13.07.2013 kl.18:54

Så sjalu på deg! :O Håper su koser deg masse! :D <3 forventer P høre litt portugisisk når du kommer hjem altså! ;) haha! :) <3
Kes

13.07.2013 kl.19:25

Henrik Pedersen: skal ikke se bortifra at det blir en del portugisisk mellom meg og marie når vi kommer hjem, hahaha :D

What's on your mind?

K. OLSEN

I'm Kes. I travel, and sometimes I write about it. Sometimes I write about other things.


Fan?

Follow me on Instagram
Stalk my Facebook profile

DESIGN AV

kvdesign.blogg.no


hits