13.08.2013

Posted 13.08.2013 @ 21:06 4

Så nå har jeg vært her i Brasil i litt over en måned. Jeg har rukket å vært på ferie, konserter, bursdager, jeg har allerede vært gjennom min første skoledag, mine første komplikasjoner med familien, jeg har vært syk, blitt frisk igjen, jeg har sett så mye vakkert og jeg har lært så mange nye ord. Møtt fantastiske mennesker, ikke minst. På fredag var det én måned siden jeg kom hit, og det gjorde meg litt trist. Det betyr at jeg har én måned mindre i dette fantastiske landet. Jeg er så glad for at jeg valgte å reise til et såpass "utradisjonelt" land som Brasil! Etter at jeg kom hjem fra året mitt i Florida har jeg alltid sagt at USA og Norge er så forskjellige, men det er halvveis løgn. For ja, de er forskjellige, men det er ingenting i forhold til å sammenligne Brasil og Norge. To vidt forskjellige land, på godt og vondt!

Den 2. august dro jeg og familien på en ukes ferie til Fortaleza og Jericoacoara. Herregud, så fantastisk. Det var utrolig deilig å få litt ordentlig "feriefølelse" igjen, å stå opp tidlig for å dra på stranden og dra ut og spise om kveldene. Fortaleza er en nokså kjent ferieby her i Brasil, og kan minne litt om Tyrkias Alanya. I Fortaleza var vi i nesten en uke, før vi dro videre til Jericoacoara. Er det mulig. Jeg har aldri vært et sted så vakkert. Googler du Jericocoara kommer det kun opp bilder av hvite sandstrender og krystallklart vann, men byen har så mye mer å by på! Et fantastisk lite sted hvor asfalt ikke finnes og sko ikke er nødvendig. Forestill deg hvit sand i gatene, deilig reggae, og dusinvis av boder hvor strandhippiene selger sine hjemmelagde armbånd. Om jeg kunne blitt der for alltid, så ville jeg det. Heldigvis skal vi tilbake igjen i januar, og fy som jeg gleder meg.Vi kom hjem fra paradis igjen søndag kveld, og på mandag var det tid for min første dag på skolen. Jeg går på en liten privatskole med klasser helt fra 1.-13. klasse, og det er veldig interessant å dele skole med barn helt ned i barneskolealder igjen. Jeg går i 12. klasse (2.klasse vgs) sammen med en venninne av meg, amerikanske Paulina som også er utvekslingsstudent! I tillegg går Frida, en utvekslingsstudent fra Sverige, i 13. klasse. Veldig morsomt å ha flere utvekslingsstudenter sammen med meg på skolen! Det er heller ingen fare for at vi blir en liten gruppe for oss selv, for skolen er såpass liten at hele klassen er en gjeng som henger sammen. Skoledagene varer fra 7.30-13 hver dag, med unntak av mandager og onsdager hvor vi er på skolen helt til kl 18(!!). Vi har en halvtimes pause kl 10 og på de lange dagene drar vi hjem kl 13 for lunsj, for så å komme tilbake til skolen igjen. Vi er også nødt til å ha på oss uniformer, noe jeg synes er helt greit! Er ekstremt lat om morgenen, så det er deilig å slippe å måtte finne ut av hva jeg skal ha på meg hver dag, heheh. Heldigvis kan et par av klassekameratene mine engelsk, så de hjelper meg i timen og å kommunisere med de andre elevene. Har havnet i en super klasse og det virker som om de har et veldig godt miljø, det liker jeg ♡ Forstår forresten ingenting i timene enda, så alt vi gjør er å høre på musikk, prate, tegne, tekste, sove, eller å droppe timen til fordel for å sitte i "avslappings-lounge'n" (skolen min er nemlig så fancy at den har det). Kommer til å savne den tiden her hvor vi kan skylde på språket og ikke gjøre noen ting!


Meg og Paulina første skoledag! (Er forresten iskaldt i klasserommet, så vi blir alltid nødt til å låne gensere av noen. Skulle trodd jeg som nordmann var vant til kulde, men...)

...og selv om det er DRØYT vanskelig å tilpasse seg reglene vi har her i huset, har jeg ikkenoe hjemlengsel ennå for de som skulle lure på det hahaha #utveksling


Trude

13.08.2013 kl.21:13

HERREGUD, du er HELDIG!! Var i Fortaleza og Jericoacoara i fjor, og Fortaleza var ikke så mye å skryte av, synes jeg, men JERI, beste stedet på jord!!
Kes

13.08.2013 kl.21:22

Trude: heeeeelt enig!!

20.08.2013 kl.23:30

Blogg oftere, du er kjempeflink
Kes

22.08.2013 kl.18:05

Anonym: wow, tusen takk!! ? kan prøve hehe

What's on your mind?

K. OLSEN

I'm Kes. I travel, and sometimes I write about it. Sometimes I write about other things.


Fan?

Follow me on Instagram
Stalk my Facebook profile

DESIGN AV

kvdesign.blogg.no


hits