12.09.2013

Posted 12.09.2013 @ 22:46 2

Herregud, VALGET! Jeg aner ikke hva jeg syns eller føler - spennende blir det iallefall! I "alle" mine år som politisk interessert har jeg vært blå, men det siste halvåret har det liksom mistet litt grepet om meg. Jeg tror ikke jeg holder med noe parti lenger. Jeg vil ha færre unødvendige avgifter, men det er fortsatt nødvendig å holde dem til et visst nivå. Jeg setter storstorstor pris på kultur og mangfold, men det er viktig å ikke glemme hva som oprinnelig var "vårt". Også er miljø viktig, da, veldig viktig faktisk. Vil heller ikke at staten skal bestemme for mye. Frihet er viktig for meg - jeg vil bestemme over mitt eget liv og min egen kropp.  Kommer nok aldri til å finne et parti jeg vil være heeeelt enig med.... hehe. Tror faktisk utvekslingen har hjulpet meg å åpne sinnet litt, jeg har for eksempel mye større forståelse for innvandreres utfordringer; ser lett hvordan og hvorfor det oppstår "ghettoer" enkelte steder. Havner i samme situasjon her nede. Veldig interessant å gå gjennom en slik forandring i tankesettet! Men uff - nok politikk for idag! La oss snakke om meg! hahaha

Forrige fredag var jeg og Paulina på skolen, hadde lunch på Subway og tok bussen til Via Mundo for vår ukentlige portugisisktime. Herregud, vi klarte å ta bussen fra et helt tilfeldig stopp og likevel komme dit vi skulle. Høres kanskje enkelt ut, men å ta bussen her er forvirrende. Ingen av de brasilianske vennene mine tar bussen - de synes det er for vanskelig. Uansett, elsker disse timene, er så herlig å møte alle de andre utvekslingsstudentene! Å se hvordan portugisiskkunnskapene står til hos andre er også utrolig gøy! Etter en time hos Via Mundo hadde jeg og Paulina et møte med skolen for å oppklare noen saker. Det er nemlig veldig vanskelig å vite hva som blir forventet av oss som utlendinger i et nytt land. Så da fikk vi oppklart litt, og ting er ikke like anspent mellom oss og lærerne, hehe. Så tok jeg bussen hjem, mens Paulina dro tilbake til Via Mundo. Hun skulle nemlig på en stor festival med de andre u.studentene som jeg ikke fikk dratt på *snufs*. Så var jeg hjemme og kjedet livet av meg, tekset et par venner og fikk heldigvis Helene på besøk etter et par timer. Vi stakk på Sanduba's for å kjøpe drittmat som er 2 sek unna(elsker å bo i en by<3<3<3) og så på film hjemme hos meg. Kooooselig! 

Så våknet vi lørdag morgen, tok et par calls til venner igjen og stakk til slutt over til Kristin. Lå ved bassenget hennes hele dagen og levde livet, solte oss, pratet og hadde det såå koselig. Så ble jeg brått syk med feber og måtte hjem! Og da endte dagen relativt kjapt for meg, lå i senga med tusen tepper resten av kvelden, til jeg sovnet. Søndagen var jeg heldigvis mye bedre, jeg og kjæresten dro på en longboardkonk ved kjøpesenteret og FOR en stemning! Haha jeg digga det jeg, ass. Masse bra musikk og masse skate-surfefolk, et par av de var ordentlig flinke og! Vi kjente noen av de som var med også, så det var gøy! Der var vi stort sett hele dagen ? ble jo ikke lei. Så var det tid for premieutdeling inne på senteret, desverre ble det ingen plasseringer til de vi kjente, men morsomt var det allikevel! Etter premieutdelingen dro vi videre til et lite fastfood sted, hvor vi møtte vsøs og kjæresten hennes. Der skulle vi spise pølse, herregud, det er noe HELT annerledes her. Stapper pølsebrødet fullt med kjøtt og saus og grønnsaker, er jo helt umulig å spise! Ble mett av halve og måtte gi Julio resten, hahaha. Blitt litt småspist her, gitt. Så satt vi der og pratet (vel ehh jeg var stum og prøvde å forstå hva de sa) en stund, før kjørte Julio meg hjem. Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag :))))Så, det var oppsummeringen av en nokså normal helg i mitt brasilianske liv. Tror ikke jeg har blogget på denne måten enda? Hva syns dere isåfall, kjedelig å lese? Det er nokså mange som klikker seg innom bloggen min hver dag, men jeg hører sjelden noe fra dere! Er det noe jeg kan gjøre bedre; rene bildeinnlegg(er når jeg blogger at jeg finner ut at jeg må ta fler bilder wow), lengre/kortere innlegg, oftere(prøver så godt jeg kan!!) eller kanskje sjeldnere? Snakk med meg!!! :)

(Forresten så kan dere følg meg på instagram eller twitter hvis dere syns jeg blir aaaaltfor treig med bloggingen og. IG: @kesis_ og Twitter: @utestengt) 

 

Mia

13.09.2013 kl.16:28

Blogg så ofte du kan!

Elsker å lese om din brasilianske hverdag der nede, særlig siden det mest sannsynlig blir min hverdag neste år.

Gjerne skriv om hva du gjør, forskjeller mellom Brasil og Norge osv.
I

15.09.2013 kl.14:14

Du skriver veldig bra:) Gjerne litt oftere. Perfekt lengde på dette innlegget.

Kunne du hatt en spørsmålsrunde eller noe? Er så mye jeg lurer på om Brasil... Skolen for eksempel, er det USA system? Hvordan er husene? Er det sånn som nordmennene sitt hus?

Og hvordan reagerer folk på at du er norsk! Vet de hvor Norge er? Vet de at det er kaldt og rikt? Kjæresten din må jo være dødsglad - sammen med en blond jente fra verdens rikeste land:D

What's on your mind?

K. OLSEN

I'm Kes. I travel, and sometimes I write about it. Sometimes I write about other things.


Fan?

Follow me on Instagram
Stalk my Facebook profile

DESIGN AV

kvdesign.blogg.no


hits