Hverdag

Posted 02.06.2014 @ 19:10 3

Nå har vi offisielt gått inn i Juni måned, noe som betyr at jeg og alle de andre utvekslingsstudentene har én måned (eller mindre) igjen her i fine, dumme, herlige, stygge, vakre, kjedelige og spennende Sao Luis. Jeg prøver så godt jeg kan å tenke minst mulig på tiden jeg har igjen og heller bare nyte det så hardt jeg kan, men jeg er desverre en sånn person som er flink til å ta sorgen på forskudd og har derfor hatt et par virkelig vanskelige dager. Heldigvis føles det som om jeg for tiden har blitt litt flinkere til å takle fakta, spesielt nå ettersom det ble bestemt at jeg reiser til USA rett etter Brasil. Der tror jeg det først og fremst det blir lettere for meg å bli vant til en hverdag uten kjæresten, i tillegg til at det blir sååå mye nytt å se som gjør at jeg kan distansere meg litt fra savnet etter Brasil. I Chicago skal jeg møte min kjære pappa på flyplassen, også blir vi der oppe i ca. en måned sammen! Som noen av dere vet så ble jo pappa pilot da vi bodde i Florida i 2011/12 og nå jobber han i Wisconsin, hvor han skal bli helt til oktober. Å dra rett opp dit istedet for til Norge, så kultursmellet og forandringene ikke blir så store helt i starten, tror jeg er en veldig god idé. Vi er midt i styret med å rebooke og forandre flybilletter og forhåpentligvis fikser alt seg. A gente da um jeito, som vi sier her i Brasil!

Ellers så har jeg så godt som sommerferie, nå som Sao Luis står helt uten noen form for kollektivtransport. Umulig å komme seg til og fra skolen. Slik har det vært siden forrige uke og man skulle jo tro at det ville være digg med ferie, men når man bor så usentralt som meg så er det ikke veldig gøy å bo i en by uten buss, altså. Dagene går derfor for tiden til å sove til 11, kanskje bli hentet av Julio og være med han resten av dagen eller bare slappe av hjemme. Så ja, dagene Julio har forelesninger eller prøver blir jeg mildt sagt ganske brakkesyk. Det er i tider som dette jeg virkelig misunner vennene mine som bor såpass sentralt. En 40-kroners tur med taxi får dem til stranda mens jeg sikkert måtte ha betalt et par hundringser. Men jeg klager ikke, jeg er i det minste fortsatt i herlige Brasil og det er varmt ute og det er alltid acai i kjøleskapet og jeg våkner opp til reggae eller sambamusikk fra naboen hver dag. Dette landet er virkelig fantastisk altså, jeg har forelsket meg. Det eneste jeg sitter igjen med som jeg skulle ønske var annerledes med året mitt, er at jeg hadde sett mer av det. Jeg vil ned i sør, til Curitiba og Florianópolis, jeg vil til øst for å besøke Salvador og jeg vil utforske Amazonasjungelen. Ikke minst vil jeg til Rio igjen, UTEN turistguider og viamundostaff denne gangen, hehe. Anyway, generelt sett føler jeg meg glad og fin og det er jo først nå jeg begynner å komme meg til ro her, så det blir fryktelig rart å skulle bare dra fra alt. Så godt som hver søndag drar jeg og Julio ut og spiser for så å dra på kino, på lørdager er det alltid pizza med familien hans og jeg og venner har dager på stranda hvor vi gjør absolutt ingeting annet enn å slappe av. Jeg føler virkelig at denne byen er hjemme nå, jeg vet hvor absolutt alt er, jeg vet hvor man ikke bør befinne seg etter det er mørkt og jeg vet hvor de forskjellige typer folk henger. Jeg kan mye om denne byen nå. Da føles det feil å dra. Men jeg planlegger faktisk å komme tilbake allerede i oktober - fingers crossed.

Dette landet har et mangfold jeg aldri har sett maken til, og om du er en utenforstående turist vil du helt sikkert kalle dette landet perfekt. Det er bare det at jeg er ikke lenger en uteforstående turist. Jeg husker da jeg nettopp kom hit og jeg diskuterte dette med Julio. "Ja, veiene her er dårlige, men de er SKIKKELIG dårlige i Norge, altså". "Dere betaler kanskje mye skatt her i Brasil, men det er i Norge vi betaler altfor mye". Men herregud så feil jeg tar! Det er jeg ser de virkelige problemene med landet. Men det er ikke selve landets feil, det er regjeringen. For landet Brasil er faktisk helt fantastisk vidunderlig, det er den korrupte regjeringen som ødelegger alt. Dessverre. 


Victoria Wisløff

02.06.2014 kl.19:20

Håper du har hatt en super mandag så langt!

15.06.2014 kl.15:33

Gleder meg til neste innlegg! Kunne du også skrive litt om pakking? Om det var noe du ikke hadde trengt å ha med deg, eller noe du skulle hatt med deg?
Sine

06.07.2014 kl.19:23

Slutta å blogge? har du dratt fra Brasil enda?

What's on your mind?

K. OLSEN

I'm Kes. I travel, and sometimes I write about it. Sometimes I write about other things.


Fan?

Follow me on Instagram
Stalk my Facebook profile

DESIGN AV

kvdesign.blogg.no


hits